tisdag 15 maj 2012

Rickard & Juvelernas första singel är här!

Jag känner något speciellt för Rickard!
Kanske inte så konstigt eftersom vi har spelat och skrivit låtar tillsammans i vårt gamla band Waterbug. Göteborgs indiebandet som vi spelade i tillsammans under den senare delen av 90-talet. Jag var redan då imponerad över Rickards fantastiska sätt att snickra ihop poplåtar på. Åren gick och vi la båda instrumenten på hyllan och bildade familjer. 
Jag startade så småningom bloggen och efter en tid fick jag ta del av Rickards första egna låtar på myspace. Då under artistnamnet Rickard Slowpoke Rodriguez! Jag har allt sedan dess följt Rickards bana från en myspace-sida utan någon riktig adress (www.myspace.com/549819329) till en artist med eget kompband och skivkontrakt. De har gått fort! På lite mer än ett år har allt hänt!


I dag släpper Rickard & Juvelerna sin första singel "Eporna, mopederna och vännerna" på skivbolaget A Westside Fabrication. Man kan fråga sig varför Rickard inte har sjungit låtar på svenska tidigare? Under alla åren som vi spelade ihop i Waterbug så envisades vi båda med att skriva popmusik på engelska. Vi gjorde det bra. Men Rickard på svenska.... Det är magiskt! Aldrig har någon svensk sångare sjungit så naket och öppet förut!  Eller man skulle kunna säga så här... Aldrig har någon popsångare sjungit om Orust förut.

Tidigare blogginlägg om Rickard:
Slowpoke Rodriguez - En gammal vän gör comeback!
Slowpoke gör det igen!
Rickard och Juvelerna.
Vi kan se fram emot intressanta skivsläpp med Göteborgsbanden framöver...
Rickard och Juvelernas debutskiva kommer....snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar